oefenruimte

REAL-X IS GESLOTEN TOT NADER BERICHT!

LET OP!!! ALLEEN TIJDENS OPENINGSTIJDEN BELLEN VOOR HET RESERVEREN VAN EEN OEFENRUIMTE!!!

In Real-X kan je optreden met je bandje op het podium in de kantine (overleg hierover met David). Maar we verhuren ook oefenruimtes aan bandjes. Dankzij een geweldige subsidie van de gemeente, konden we een nieuwe oefenruimte laten installeren. Het is een soort van ‘box in box’ techniek, gebouwd door Merford. Het ding is erg goed geïsoleerd. Zodoende kunnen we nu 2 oefenruimtes tegelijkertijd verhuren en hebben de bandjes toch geen last van elkaar.
Als je voor of na het oefenen gebruik wilt maken van de andere faciliteiten in het skatepark, zoals het skaten, dan moet je bovenop de huurpijs van de oefenruimte gewoon entreegeld betalen.
Op dit moment hebben we geen voorzieningen voor opslag van je spullen.

Wat staat er in de box:
Een volledige backline (komt van Feedback):

 • 2 Mackie SRM 450
 • 1 Behringer Xenyx 1222 FX
 • 1 W&H PA 20 (speakerstand set)
 • 2 Shure SM 58
 • 2 K&M KM210/70 micstand
 • 4 Cordial CFM 4,5 m Mic kabel (2x mic, 2x speaker)
 • 2 Dap FL 01 20 m (mic kabel budget
 • 1 Ampeg Ba 115 T
 • 1 Fender FM 212
 • 1 Ddrum Diatribe 22 player satin
 • 1 Sabian B 8 performance

Wat kost deze ruimtes:
Deze ruimte kan je alleen in bloks van twee of meer uur huren voor 8 euro per uur.

Op welke dagen kan je huren:

 • maandag gesloten
 • dinsdag 16.00-18.00 / 20.00-22.00 uur
 • woensdag 13.00 – 18.00 uur
 • donderdag 13.00 – 18.00 uur
 • vrijdag 13.00 – 18.00 uur / 20.00-22.00 uur
 • zaterdag 13.00 – 22.00 uur
 • zondag 13.00 – 18.00 uur

Hoe gaat het in zijn werk:
Het is de bedoeling dat bij inschrijving alle leden van de band er zijn.
Elk lid van de band moet twee pasfoto’s meebrengen van zichzelf en een kopie van zijn/haar identiteitsbewijs. Als het contract eenmaal is ingevuld en de pasjes zijn gemaakt, krijgt elk pasje een uniek nummer. Met dat nummer en je naam is het alleen mogelijk om tijdens openingstijden telefonisch via 0610834625 of aan de balie een oefenruimte te reserveren/huren. Als je vantevoren betaald, is je plekje verzekerd. Zo niet, gaat de eerstbetalende voor.

Verder is het van belang te weten dat we van je verwachten dat je verantwoordelijk met de spullen omgaat. We controleren achteraf of er niks stuk is gegaan tijdens het gebruik. Aangezien slijtage nog lang niet aan de orde is, zijn de bandleden zelf aansprakelijk voor wat er stuk is gegaan.
Ook de niet-gederfde inkomsten door gebrek van de apparatuur moeten dan in alle redelijkheid terugbetaald worden.
Helaas moeten we hierin heel streng zijn. Het verleden, Gigant en anderen hebben ons geleerd dat vernielde apparatuur de oefenruimtes om zeep kunnen helpen. En dat is nou net niet wat we willen. Toch?

We hopen jullie binnenkort te kunnen horen in een oefenruimte.

OPNAMESTUDIO in Real-X
Real-X Studio is een beginnende studio met de motivatie om te groeien naar een semiprofessionele studio. De studio is onderdeel van en gevestigd in Real-X indoor fun-/skatepark aan de Vlijtseweg 148, gebouw 54 in Apeldoorn.
De studio is erop gericht om beginnende bands een kans te geven een goede demo te geven tegen een betaalbare prijs.

De opnamestudio is dankzij vrijwilligers Timo Hoogland en Mitchel van der Veen in samenwerking met Real-X tot stand gekomen.
Timo en Mitchel zijn twee studenten van de opleiding Artiest Muziek Uitvoerend en hebben dankzij hun opleiding veel ervaring opgedaan in de muziek.
Ondertussen heeft de studio al enkele bands binnen gehad. Zij verlieten de studio altijd zeer tevreden. Alle stijlen zijn welkom; van Metal tot singer/songwriter en van Funk tot Pop. Grote of kleine bands, alles is mogelijk in de studio. Mitchel en Timo zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging om op te kunnen nemen.

Apparatuur
De studio beschikt over één geluidsdichte metalen cabine (de Merfordbox) van vier bij vier meter. Hierin staat al een drumstel en een gitaar- en basversterker, deze kunnen gebruikt worden tijdens het opnemen. Het is natuurlijk ook mogelijk je eigen instrumenten mee te nemen. Direct naast de box is de regieruimte van waaruit alles opgenomen en gemixt wordt.
De Real-X studio maakt gebruik van een Mac computer en draait daarop Logic Pro 9. Al het geluid wordt geconverteerd door een Phonic Firewire mengtafel. De muziek wordt digitaal gemixt met behulp van een groot assortiment aan plug-ins. Microfoons die gebruikt worden voor opnames zijn onder andere Shure Beta 52a, SM 57, Rode NT1. Eigen microfoons kunnen natuurlijk altijd worden meegenomen.

Wat kost een opname
Een opname bij de Real-X Studio kost 12,50 euro per uur. De tijd die gemiddeld nodig is om met een band in basisbezetting (drums/basgitaar/gitaar/zang) één nummer op te nemen is vijf a zes uur.
Daarbij komen nog de eventuele kosten voor het laten mixen van de opname. Deze kosten zijn ook 12,50 euro per uur.

Reserveren
Met vragen over de studio kan je terecht bij Timo Hoogland. Hij is te bereiken op het nummer 06 14517318. Ook kan je even langs komen bij Real-X zelf om aan de bar de studio te reserveren, dan kan je meteen een korte rondleiding door de studio krijgen. Het reserveren van een oefenruimte gaat in samenspraak met David Hornbeck, beheerder van skatepark Real-X. Het is belangrijk dat je hem belt tijdens openingstijden want de agenda ligt in het park M 06 10834625.
Voordat je gereserveerd hebt, of erna, gaan Timo met jou in gesprek over de procedure van de opname. Wat wil je opnemen? Hoeveel nummers? Hoeveel muzikanten? Welke instrumenten? Op deze manier kunnen we de opname zo soepel mogelijk laten verlopen. Let wel op, aangezien wij maar een kleine opnameruimte hebben, is het niet mogelijk om een complete band tegelijk op te nemen. Dit in verband met overspraak op de microfoons. Elke muzikant speelt zijn partijen dus apart in, op deze manier wordt de muziek in lagen opgebouwd.

Meer info over de opnamestudio: https://www.facebook.com/realxstudio of bel Timo Hoogland: 06 14517318. E-mail: t.hoogland@live.nl

Tot dan!