150225-douwe_7955-web[1]REAL-X IS GESLOTEN TOT NADER BERICHT!

In Real-X indoor fun-/skatepark & shop kan je skaten, skateboarden, gamen, card gamen (o.a. Pokemon spel), breakdansen, kunst en muziek maken of gewoon lekker ‘chillen’. Naast een eigentijdse streetcourse, kan je je ook uitleven in een mooie skatebowl. Het skatepark is door de beste skateparkbouwers van Nederland gebouwd.
Ouders kunnen er lekker zitten en kijken naar de activiteiten onder het genot van een kopje koffie. Je kan wat drinken en eten in de kantine/lounge en er is een winkeltje voor skateboards, kleding en toebehoren. Vaak zijn er exposities te bewonderen. Er zijn open podia-avonden voor bandjes en er zijn oefenruimtes die door kleine bandjes gehuurd kunnen worden. Inmiddels is er ook een opnamestudio waar bands hun eigen cd kunnen opnemen en bewerken. Maandelijks worden er wedstrijden, special events en workshops georganiseerd.
Hou hiervoor de website en facebook in de gaten.
We laten helaas geen BMX-ers, waveboards of mountainboards toe in het park!
Het is niet toegestaan meegebrachte etenswaren te nuttigen in Real-X. (support your local skatepark)

Openingstijden en prijzen
150225-kantine_2742-webDe kantine, winkel, podium, expositieruimte, gameroom en kantine/lounge zijn VRIJ toegankelijk.

Tijdens de openingstijden kan op verzoek gebruik worden gemaakt van het atelier, de oefenruimtes en het podium. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

 • maandag gesloten
 • dinsdag
  16.00 – 18.00 uur – skateboardles
  (alleen geopend voor les – 7,50 euro p.p.)
  20.00 – 22.00 uur – vrij skaten (dames gratis, jongens 2,50 euro)
 • woensdag
  13.00 – 18.00 uur – vrij skaten (5 euro)
  17.45 – 18.45 auti-skateboardles (7,50 euro – vooraf aanmelden)
 • donderdag
  13.00 – 18.00 uur – vrij skaten (5 euro)
  15.00 – 18.00 – Pokemon spelen in de kantine (gratis)
 • vrijdag:
  13.00 – 18.00 uur – vrij skaten (5 euro)
  20.00 – 22.00 uur – vrij skaten (2,50 euro)
 • zaterdag:
  10.00 – 12.00 – skateboardles
  (alleen geopend voor groepsles – 7,50 euro p.p.)
  13.00 – 22.00 – vrij skaten (5 euro).
  Kom je na 19.00 uur binnen, dan betaal je 2,50 euro
 • zondag: 13.00 – 18.00 uur – vrij skaten (5 euro)

Alleen op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag worden er kinderfeestjes gehouden in Real-X.
Buiten de reguliere openingstijden is het mogelijk om voor bijzondere groepen of scholen skatelessen af te spreken. Ook privélessen zijn mogelijk. Neem hiervoor contact op met David Hornbeck alleen tijdens openingstijden: M 06 108 34 625.

oefenruimte

Oefenruimtes
De oefenruimte (Merford box) heeft een volledige backline. In de andere oefenruimte staat een drumstel. Je kan de oefenruimtes huren voor 8 euro per uur, voor minimaal 2 uur aansluitend. Vooraf dient de hele band zich in te schrijven aan de bar van Real-X. Elk bandlid neemt 2 pasfoto’s mee en een geldig identiteitsbewijs. Jullie krijgen dan een pasje met een uniek nummer. Vermeld dat nummer bij je reservering. Reserveren doe je door tijdens openingstijden te bellen naar David: M 06 10834625. Meer info over de ruimtes vind je op de pagina oefenruimtes.

Wil je een opname maken in onze Real-X studio, dan kost dat 12,50 per uur. Meer info over de opnamestudio vind je op de pagina oefenruimtes. Of op facebook: www.facebook.com/realxstudio of bel Timo Hoogland: M 06 14517318.

Eten en drinken
Je kan bij ons ook wat eten en drinken in de kantineruimte. Bij ons mag geen alcohol worden genuttigd en wordt er uiteraard ook niet gerookt. We waarderen het zeer als je je eten en drinken bij ons koopt en niet meeneemt van huis of bij de supermarkt om de hoek koopt (zo kunnen we ook blijven bestaan).

Skateboardlessen

LET OP!
Tijdens de vakanties is er meestal GEEN SKATELES!!!
Kijk op de pagina agenda en events voor de specifieke data.

Groepsles
221212_skateles-real-x[1]Als je skateboarden leuk vindt, maakt leeftijd niet zoveel uit. Je kan groepsles nemen op dinsdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur. Of op zaterdagochtend tussen 10.00-12.00 uur. Er wordt een gezamenlijke warming-up gedaan waarna iedereen les krijgt van een andere skater op zijn/haar eigen niveau. Na een uur les kan het geleerde nog een uurtje in praktijk worden geoefend tijdens het ‘vrije skaten’. Een groepsles kost 7,50 per keer per persoon, incl. huur van een helm, skateboard en beschermers. Je kan ook een strippenkaart kopen. Daar kan je 10 lessen op af laten stempelen. Deze kost 67,50 euro. Dan krijg je 1 les gratis. Je bent vrij om te komen of niet. Dus je kan per keer kijken of het uitkomt en je hoeft je dus niet ‘aan te melden’.

Instap skateboardles voor een kleine groepje kinderen / jongeren met autisme
Deze instap-skateboardles is superleuk voor een kleine groep kinderen/jongeren (max 7) met een diagnose in het autisme spectrum vanaf ± 8 jaar. Zij kunnen met ervaren begeleiding het skateboarden op een rustige, leuke en veilige manier leren. In overleg is doorstroming mogelijk naar de reguliere lessen (zie skateboardles). Bij deze lessen is eenmalig vooraf aanmelden bij David gewenst (tel 06 10834625 tijdens openingstijden). Hij kan dan aangeven of er nog plek is in de groep en wat je precies kan verwachten. Deze groepsles kost 7,50 per keer per persoon, incl. huur van een helm, skateboard en beschermers. Mocht je vaker les willen, dan kan het handig zijn om een 10-strippenkaart les aan te schaffen (1 les gratis).

150924_4974-autisme-skateboardles[1]Priveles
Mocht je liever individuele skateboardlessen willen (priveles), dan kan dat ook. Deze lessen kosten 25,- per uur, daarna kan je vrij skaten (als er geen andere lessen na komen). Je bent slim bezig als je voor priveles een strippenkaart koopt. Je krijgt dan 5 lessen voor 100,- euro, dus 1 les gratis.

Het is prettiger/hygiënischer als je je eigen materiaal hebt. Laat je voor beschermingsmaterialen en skateboards gerust eerst door David adviseren.

Speciale groepen
Er worden ook lessen gegeven aan speciale groepen van het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie hierover, neem contact op met Jolien Westerbroek per e-mail: info@real-x.org of telefonisch met David Hornbeck tijdens openingstijden: M 0610834625.

Kinderfeestjes
221212_les[1]We geven ook kinderfeestjes. Dat is inclusief een skateboardlesje. Daarna kunnen de kinderen het geleerde in praktijk brengen of lekker gamen in de gameroom en kantine/lounge. De kinderfeestjes worden alleen gegeven op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Kinderfeestjes zijn 10,- pp (incl. les, incl. huur skateboard, helm en beschermers en incl. 1 frisdrank en 1 zakje chips of koek). Minimaal 6 en maximaal 20 kinderen per groep.
Het is met een feestje niet toegestaan om meegebrachte etenswaren/drinken te nuttigen, alleen de taart mag je zelf meenemen, vergeet in dat geval niet je papieren bordjes/vorkjes/servetjes mee te nemen.
Voor reservering van de feestdag kan je het beste ruim vantevoren even contact opnemen met David, hij beheert de agenda van het park. Zijn nummer is: M 06 10834625. Graag alleen tijdens openingstijden bellen want de agenda ligt in het park.

150225-winnaar-powerpunks_0249-webWebsite
Meer informatie over komende events/wedstrijden kun je vinden op de website van Real-X: www.real-x.org/new/events.html. Op de homepage vind je relevant nieuws: www.real-x.org/new
Wil je op de hoogte blijven van events en het laatste nieuws, schrijf je dan in op onze website via de knop ‘inschrijfformulier’ in de linkerkolom. ls je ons wilt mailen met vragen of suggesties, stuur je mailtje dan naar: info@ real-x.org.
De initiatiefnemers van REAL-X zijn David Hornbeck en Jolien Westerbroek. In dringende gevallen kun je ons telefonisch bereiken op: T 055 5225385 (niet voor boekingen) of M 06 108 34 625 (David).

Plattegrond en routebeschrijving
Je kan het park vinden aan de Vlijtseweg 148, 7317 AK in Apeldoorn. Het ligt op het voormalige fabrieksterrein van de Zwitsal fabrieken. Real-X is te vinden in gebouw 54 – Zwitsal Noord.

Met de auto
Vanaf Amersfoort of Deventer (A1), ga bij knooppunt Beekbergen richting Zwolle of Arnhem (A50), (verder) vanaf Zwolle of Arnhem (A50) neem afslag 25, Apeldoorn Noord en volg de Oost Veluweweg – Kanaal Noord, neem de 2e stoplichten rechtsaf, gelijk daarna ga je bij de 1e stoplichten linksaf de Vlijtseweg op. Voorbij bakkerij Fuite aan je linkerhand, ga je linksaf het terrein op. Volg verder de bewegwijzering op het Vlijtsepark (Zwitsalterrein).

Met de bus
Bus 11 stopt op de Vlijtseweg maar rijdt (nog) niet in het weekend. Bus 10 komt er wel in het weekend in de buurt (5-10 min. lopen).

Check hier voor een reisadvies van het OV: 9292.nl

150108RX-plattegrond_Vlijtseweg[1]