over real-x

laatste nieuws

schrijf je in !

contact

Pokemon Videogame Wedstrijd (VGC)
Midseason Showdown

De VG Midseason Showdown toernooien zijn een hogere categorië kwalificatietoernooien, maar lager dan een VGC Regional Championships en de resultaten tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen.
Je kan zo vaak meedoen als je wilt aan een VGC Midseason Showdown, maar alleen de Championship punten van je beste 4 toernooien tellen mee voor je klassement.

Toernooistructuur (onder voorbehoud)
Er zal voor dit toernooi Pokemon Sun en Pokemon Moon gebruikt worden. Er wordt gespeeld met je eigen team volgens het Standard Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de Pokemon die je mag gebruiken.
Het Standard format is het standaard toernooi format voor de Play! Pokemon video events. Dit format zal voor alle premier events gelden, tenzij anders aangegeven.
Vooraf aan de wedstrijd dien je een teamlijst aan de spelleiding te overleggen met daarop de samenstelling van je team en vooraf en tijdens het toernooi vinden er controles plaats.
Belangrijke mededeling voor spelers: De Pokemon Sun en Moon Patch 1.1 is uitgebracht - Patch 1.1 voor Pokemon Sun en Pokemon Moon is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Informatie hoe deze Patch te downloaden kun je vinden op de volgende link: Nintendo update. Ter herinnering, de VGC regels vereisen dat spelers de laatste Patch van het spel gebruiken om het tegen elkaar op te nemen. Spelers zonder deze Patch zullen niet in staat zijn online te gaan en de hack check doorstaan. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om op een evenement te verschijnen met de meest recente Patch in hun spel - help het check systeem te vergemakkelijken en voorkom vertraging en frustratie.

In het 2017 Championship Series seizoen, zullen alle battles bestaan uit Double Battles. Spelers moeten hun team samenstellen uit Pokemon die alleen gevonden worden in de Alola Regional Pokedex en die gevangen zijn in Pokemon Sun and Pokemon Moon. Dit betekent dat wanneer je een Pokemon gevangen hebt in de Alola Regional Pokedex van een eerder spel, je deze opnieuw zult moeten vangen in Pokemon Sun or Pokemon Moon om deze in aanmerking te laten komen voor de competitie. Sommige Legendarische Pokemon zijn niet toegestaan, waaronder Solgaleo and Lunala. Mythische Pokemon zijn ook niet toegestaan, waaronder Magearna. Andere Pokemon die nog bekend moeten worden gemaakt kunnen egelijk ook uitgesoten worden voor competitie.
Pokemon wordt niet toegestaan een Mega Stone te hebben, dus Mega Evoluties zijn niet toegestaan. Pokemon mogen daarentegen wel Z-Kristallen hebben, waardoor het gebruik van de nieuwe en sterke Z-Moves mogelijk wordt gemaakt.
Er wordt ook een nieuw spelers tijd systeem gebruikt om de lengte van een battle onder controle te houden. Vergelijkbaar met een schaakklok, zal elke speler binnen één spel maar 10 minuten hebben om de aanvallen te kiezen. Manage je tijd dus goed tijdens een spel om je te verzekeren van genoeg tijd later in de rondes!

2017 VGC format samenvatting:
* Alle battles worden gespeeld met Pokemon Sun of Moon
* Double Battles
* Alola Regional Pokedex
* Z-Crystals toegestaan
* Mega Stones niet toegestaan
* Enkele Legendary en Mythical Pokemon zijn geband, inclusief Solgaleo, Lunala, en Magearna
* 10-minuten spelers tijd systeem

De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, en afhankelijk van deelname per divisie een Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij best-of-3 gespeeld wordt, de topcut is best-of-3. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2006 of later;
Senior divisie: geboren in 2002, 2003, 2004 en 2005;
Masters divisie: geboren in 2001 of eerder.

Waar moet je aan denken voor een toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;
Zorg dat je teamformulier ingevuld is vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je team op de volgorde van je teamformulier liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je te gebruiken team in de Battle Box aanwezig zijn;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".

Prijzen (onder voorbehoud)
1e plaats: 50 Championship Points (@ kicker 0)
2e plaats: 45 Championship Points (@ kicker 0)
3e - 4e plaats: 40 Championship Points (@ kicker 0)
5e - 8e plaats: 35 Championship Points (@ kicker 16)
9e - 16e plaats: 30 Championship Points (@ kicker 32)
17e - 32e plaats: 18 Championship Points (@ kicker 64)
33e - 64e plaats: 12 Championship Points (@ kicker 128)
65e - 128e plaats: 6 Championship Points (@ kicker 256)
129e - 256e plaats: 1 Championship Point (@ kicker 512)
Voor alle deelnemers is er één booster van een toernooi legale set, voor de top4 aanvullend prijsmateriaal.

Inschrijving
Er is plaats voor spelers die in het bezit zijn van een playerID en een geactiveerd account. Voorinschrijving is verplicht! Voor inschrijven zie onder de knop "Inschrijven › Toernooien" op deze pagina: http://www.organizedplay.nl/html/NL/formulier.html

Zorg ervoor dat je een teamformulier ingevuld hebt bij aankomst.

Kosten
Deelnemen aan de VG Midseason Showdown kost € 6,-.